Jaký recept vám nikdy nevyjde podle očekávání?
Máte nějaký recept, který vám prostě nikdy nevyjde tak, jak by měl? U mě jsou to domácí kynuté buchty. Zkoušel jsem je už snad desetkrát podle různých receptů, ale pokaždé je něco špatně. Jednou těsto skoro nevykynulo, podruhé byly buchty uvnitř trochu syrové a naposledy zase úplně vyschly už druhý den. Přitom moje babička je dělala od oka a vždycky byly perfektní. Začínám mít pocit, že některé recepty jsou prostě zakleté. Máte něco podobného, nebo jsem v tom sám?
13 Views

Nejsi v tom sám. Já takhle bojuju s domácím piškotovým korpusem na dort. Na první pohled vypadá jednoduše – pár vajec, cukr, mouka – ale pokaždé se najde něco, co se pokazí. Někdy krásně vyběhne a pak po vytažení z trouby spadne skoro o polovinu. Jindy je zase moc suchý nebo se láme při rozkrajování. Nejhorší je, že když udělám všechno úplně stejně jako minule, výsledek bývá pokaždé jiný. Poslední dobou si pročítám různé zkušenosti ostatních lidí a recepty na https://receptarnacz.com/, protože tam často v komentářích lidé píšou i vlastní tipy a úpravy. Díky tomu jsem třeba zjistila, že jsem dlouho špatně šlehala bílky a zbytečně otevírala troubu během pečení. Stejně ale nemůžu říct, že bych ten korpus už měla stoprocentně zvládnutý. Někdy mám pocit, že pečení je víc o zkušenostech než o samotném receptu.