Mobil telefondan istifadə etdiyim internet xidmətlərində səhifələrin sürəti və sabitliyi mənim üçün çox vacibdir. Bəzən sayt Wi-Fi bağlantısında normal işləyir, amma mobil internetdə səhifələr gec açılır və ya müəyyən funksiyalar düzgün yüklənmir. Azərbaycanda yeni platformanı seçməzdən əvvəl onu müxtəlif bağlantı şəraitində yoxlamaq üçün hansı səhifələri və funksiyaları sınaqdan keçirmək, nəticələri necə müqayisə etmək daha məqsədəuyğundur?
5 Views

Bəzən dostlarla internetdə maraqlı platformaları müzakirə edirik və hər dəfə eyni nəticəyə gəlirik: istifadəçi rahatlığı tamamilə subyektiv məsələdir. Bir nəfər minimal dizaynı sevir, başqası daha çox bölmə və funksiya istəyir. Azərbaycan üçün rəqəmsal seçimlərə baxanlar səhifəsini də öz müqayisələrinə əlavə edə bilərlər. Mən burada ilk olaraq mobil naviqasiyanı yoxlamağı daha məqsədəuyğun hesab edirəm. Çünki gündəlik istifadədə telefon əsas cihazdır və səhifənin kiçik ekranda rahat görünməsi böyük fərq yaradır. Əsas bölmələr aydın şəkildə yerləşibsə, məlumatları tapmaq da asanlaşır. Bir dostum isə həmişə səhifənin rənglərinə baxır. Mən ona deyirəm ki, “rəng gözəldir, amma menyu haradadır?” :)) Azərbaycan dilində məlumatların təqdim olunması da yerli auditoriya üçün əlavə rahatlıq yarada bilər. Məncə, yeni platforma axtaranlar bir neçə variantı eyni şəkildə yoxlayıb sonra özləri üçün daha uyğun olanı seçməlidirlər.